Skip to content

Chantal

Onvoorwaardelijke liefde is in mijn ogen één van de belangrijkste punten van opgroeien. Daar stond je dan, twee keer per dag. Iedere maandag, dinsdag en af en toe op woensdag wachtte je op me met die overheerlijke katten-, of hondenkoppen. Ik sliep immers altijd die dagen bij jullie, omdat pap en mam een superdrukke baan hadden. Ik weet nog goed dat je die ene keer niet voor ‘de Rozenbeek’ stond, omdat je uit alle moeheid in slaap was gevallen in de relaxstoel. Oh god, wat was oma toen boos op je, terwijl ikzelf er wel om kon lachen en me ongelofelijk stoer voelde. Ik had namelijk het idee dat ik eindelijk zelf naar huis mocht lopen zonder begeleiding, want in mijn opinie mocht bij opa en oma immers alles.

De andere keren dat je er wel altijd stond gingen we lekker naar huis om spelletjes te spelen of pannenkoeken te bakken. Ook viel jij dus weleens in slaap op de bank, zodat ik jou in jouw slaap helemaal onder kon stiften met de meest belachelijke tekeningen, wat ik toen nog héél grappig vond. Het maakte jou nooit uit wat ik of wij allemaal uitspookten, als ik het maar naar mijn zin had; dat was het allerbelangrijkste voor jou. Al moest je nog kruipend door de woonkamer, het maakte jou niks uit; als ik maar gelukkig was.

Wij waren opa en kleinkind, vader en dochter, beste maatjes voor het leven. Verzin iets en wij waren het. Wij begrepen elkaar zonder woorden, één blik van jou was al genoeg om te weten wat jij dacht of wat ik dacht. Als jij kattenkwaad wilde uithalen met oma, wist ik dat meteen en haalden we de meest gekke dingen uit. De band die wij samen hadden was sterk en ik heb zo ongelofelijk veel van jou geleerd en gehouden ouwe.

Je hebt me altijd gestimuleerd om zelf na te denken, dingen op te zoeken en vooral om door te zetten in het leven. Ondanks jouw infarct was je zo’n sterk persoon, net zoals oma nu nog steeds is. Als je iets wilt bereiken, geef dan niet op, blijf ervoor vechten en stop niet totdat je doel bereikt is. Niet alleen jij, maar papa en mama stimuleren mij hierin nog steeds. Bij alles wat ik doe, neem ik jou in gedachte mee en haal ik daar kracht uit om door te gaan. Zonder jouw kracht die je hebt uitgestraald in het leven was ik nooit zover gekomen als ik nu gekomen ben.

Ik heb nooit zo goed stilgestaan bij de levenslessen die jij mij hebt geleerd, en heb je hiervoor ook nooit kunnen bedanken, omdat ik nog zo jong was toen ik jou verloor lieve opa. Wat deed dat godverdomme veel pijn en had ik je graag laten zien waar ik nu gekomen ben.

De pijn zal nooit vervagen, maar ik probeer kracht te halen uit jouw positiviteit in het leven en wijze en sterke woorden naar mij toe. Ik wil je enorm bedanken voor de liefde die je mij hebt gegeven, jouw kracht die ik nog dagelijks mee draag en vooral dat jij in mijn leven bent gekomen.

Mijn belofte aan jou ben ik altijd nagekomen, ik zorg nog steeds goed voor oma. Vooral nu ze het extra hard nodig heeft. Maak je daar maar geen zorgen over!

Loveyou ouwe!