Skip to content

Film van leven en afscheid

Een uitvaart is een gebeurtenis die beleefd wordt op eigen manier, waarin details aan je voorbijgaan. Momentopnames gevuld met emoties, liefde, samenkomen en herinneringen delen. Juist de eigen en persoonlijke elementen zorgen voor de waardevolle herinneringen. Een uitvaartfilm kan een tastbare herinnering zijn die het bewust beleven handen en voeten geeft, maar ook alles in het belangrijke afscheid nooit verloren laat gaan. In een zeer korte periode nemen jullie definitief afscheid van iemand die zoveel betekenis heeft in jullie leven. Ook dit laatste moment behoort bij het levensverhaal. Door de vele gebeurtenissen en indrukken kunnen gewoonweg niet alle aspecten door jullie worden opgenomen. Maar het opnieuw ervaren, alleen of samen, kan ervoor zorgen dat rouwen ruimte krijgt.

Martijn Ras van RasFilm en Jasper Martens van Sir Jamian Uitvaart bundelen hun krachten en liefde voor hun vak om het afscheid bijzonder te maken. Niet alleen het moment van overlijden tot aan de uitvaart, maar juist voor de periode daarna. Want de liefde blijft altijd wanneer iemands naam genoemd blijft worden. Daar horen niet alleen de beelden van de uitvaart bij. Het gaat om het gehele levensverhaal. Herinneringen die nooit vergeten mogen worden, omdat diegene die is losgelaten onderdeel van jullie leven zal blijven.

Martijn zal de belangrijke en dierbare momenten in het afscheid filmen. Hij is een expert in het onopvallend aanwezig zijn. Samen met Jasper bespreekt hij samen met jullie als naaste familie alle wensen die er zijn rondom de film. Na de dag van de uitvaart maakt Martijn een complete video van het levensverhaal. Hij combineert de beelden van de uitvaart samen met foto’s uit het leven, muziek, fragmenten van belangrijke momenten van de eerdere jaren en beelden van jullie waarin de herinneringen worden verteld. Hierdoor ontstaat er een verhaal dat zoveel vertelt over iemand, tastbaar is en generatie op generatie kan worden doorgegeven. Opdat we nooit vergeten…!

Deze samenwerking komt voort uit de vriendschap tussen Martijn en Jasper. Het is ongelooflijk bijzonder om in onze vriendschap elkaar zo te versterken. We merken dat het steeds belangrijker wordt dat een uitvaart echt iets wat samen wordt gedaan. Hierbij is veiligheid, vertrouwen en vakmanschap zo belangrijk. Door onze band hebben we aan een woord of blik genoeg. We kunnen hiermee elkaars expertise tot in de perfectie benutten. Een afscheid kan echt maar één keer.

Buiten een levensverhaalfilm bieden RasFilm en Sir Jamian Uitvaart ook:

  • Livestreams wanneer er familie of genodigden zijn die er vanwege omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn;
  • Een laatste video met een persoonlijke boodschap wanneer eigen overlijden verwacht wordt;
  • Naar volledig eigen wens gemaakte opnamen van persoonlijke toespraken wanneer je dat te spannend vindt op de dag van de uitvaart.