Skip to content

Kinderen | Jongeren | Jongvolwassenen

De eerste aanraking met afscheid. Wanneer je als jongere, tijdens het zware takenpakket van een puber, te maken krijgt met de dood, geef je een eigen betekenis aan rouwen. De band met de overledene wordt voortgezet, wat onlosmakelijk onderdeel blijft van je ontwikkeling. Het onzichtbare litteken wanneer een verlies de keiharde werkelijkheid wordt. Geen obstakel waar je overheen kunt klimmen en achter je kunt laten, maar een doorlopende levensles. Voor jezelf. Juist nu leven kinderen, jongeren en jongvolwassenen in een ontiegelijk snelle en complexe wereld. Het leven gaat razendsnel weer door, ook na de dood van iemand die zo belangrijk voor hen is. Het wordt nooit meer hetzelfde als voorheen. Sir Jamian is er voor kinderen en kleinkinderen bij een afscheid en biedt ruimte en gedurfdheid om te ondersteunen bij hun betrokkenheid in de uitvaart. De juiste concrete behoefte weten te vinden in de dagen van de uitvaart; geen onrealistische kijk en een fluisterende toon, maar oprechte en liefdevolle begeleiding en steun op maat door er echt te zijn. Stil durven staan bij alles wat er gebeurt en volledig luisteren, juist naar de onuitgesproken woorden die er soms doodgewoon niet zijn.

En dan kan ook het ondenkbare gebeuren. Buiten dat jongeren onlosmakelijk te maken krijgen met verlies, kan ook een vriend, vriendin, broertje of zusje uit het leven worden weggerukt. Wanneer je als ouder het meest ondenkbare ooit moet doen; afscheid nemen van je kind. Sir Jamian is gespecialiseerd in uitvaarten van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Bij dit complexe en intense afscheid nemen we de tijd en worden standaardheden losgelaten. Een verlieservaring wat een levenslang verdriet met zich meebrengt. Juist dan is het belangrijk dat de energie en het leven volledig terugkomt in de uitvaart. Puur ‘zoals je bent’. De hele omgeving die onderdeel was van jouw held komt voor de confrontatie dat hun leven verandert doordat alleen de herinneringen overblijven. Sir Jamian verbindt deze twee werelden naadloos met elkaar, zodat er een uitvaart ontstaat die past en waar ruimte is voor ieders authentieke emoties en behoeften binnen het vormgeven van een uitvaart. Sir Jamian gaat tot het uiterste om samen een bijzonder afscheid neer te zetten, waardoor ieders eigen herinneringen een blijvende plek krijgt in het levenslange gemis.

Van | Voor | Met kinderen, jongeren en jongvolwassenen om een onvergetelijke laatste evenement vorm te geven wanneer rouw en liefde zo dichtbij elkaar staan.