Skip to content

Klein Levensverhaal

Liefde samen met jullie de dood laten overstijgen. Een puzzelstukje in mijn droom is de dood onderdeel maken van wie wij zijn. De liefde van degenen die we los hebben gelaten zal altijd onderdeel blijven van ons levensverhaal, onze ontwikkeling. Klein Levensverhaal is ontstaan vanuit de begeleiding van jongeren met een verlieservaring en mijn ervaring als uitvaartbegeleider. Met deze kleine levensverhalen zijn we waardevol voor elkaar, ontstaat er onbewust erkenning en durven we te inspireren vanuit iets waar we allemaal mee te maken krijgen: de dood en het afscheid. Bewust en onbewust geef je door jezelf op dit intieme aspect bloot te geven je omgeving en anderen een onwijs mooi cadeau; een inkijkje in het diepste van je hart. Herinneringen worden weer voelbaar, de losgelaten held is weer even dichtbij en emoties en gedachtes krijgen definitieve woorden. Iets magisch.

Met Klein Levensverhaal daagt Sir Jamian je uit om het gesprek met jezelf aan te gaan, als held in je eigen levensverhaal. Middels jouw ervaring met de dood een vergrootglas te leggen op jouw leven en eigentijdse woorden vanuit deze onvermijdelijke confrontatie te geven aan de keerzijde van liefde; wat we geloven, hopen, denken, verwerken, welke emoties we ervaren en wat voor ons belangrijk is. De vluchtige en complexe samenleving doorbreken om met elkaar terug te gaan naar de binnenwereld. Jouw kern, ervaringen en leven bespreekbaar maken vanuit kwetsbaarheid. Even niet bezig zijn met dat alles er goed uit moet zien en alles succesvol moet zijn.

Wil jij je levensverhaal ontdekken en onderdeel maken van Klein Levensverhaal? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het schrijven van een levensverhaal in een eigen kroniek waarin je je eigen biografische coach bent? Of wil je ondersteuning bij het schrijven van jouw eigen speech op een uitvaart? Neem dan hier contact op. Jouw verhaal verdient een omlijsting, gemaakt uit alle losse puzzelstukjes die in de gesprekken herinnerend en gedeeld worden.

"…Op het moment dat ik stopte begon ik te voelen en dat deed pijn."

"De pijn zal altijd blijven, want mijn liefde voor mijn vader blijft ook altijd."

"...Op zo’n moment zagen wij onze stoere, sterke papa heel kwetsbaar en verdrietig."

"Ik ga er op mijn eigen manier keihard doorheen."

"Humor is wat mij troost biedt en juist de harde grappen over de dood maken het verlies nét dat beetje meer draagzaam."

"En ik kan nu echt tegen haar zeggen: Mam, je hebt het goed gedaan en ik hou van je."

"Je had gewoon nog steeds mijn sterke, onverslaanbare, vol in het leven staande broertje moeten zijn.."

"Door af en toe stil te staan bij de littekens genieten we bewuster en leven we in het nu… en niet morgen of ooit op ‘een dag’…"

"We hebben eigenlijk altijd twee ouders; maar toch ook niet."

"Je lichaam is dan wel dood, maar jij niet!
Jij bent er; elke dag in ons."

"Nu was het definitief en zouden we nooit meer
tegen hem kunnen praten of vasthouden."

"Dat ene kleine moment heeft ervoor gezorgd dat ik mijn vader in mijn hart draag, zonder rancune, als vanzelfsprekend."

"De pijn zal nooit vervagen, maar ik probeer kracht te halen uit jouw positiviteit in het leven en wijze en sterke woorden naar mij toe."

"Ik wil een uitvaartbegeleider zijn die de behoefte continu weet te vinden in de dagen van de uitvaart; geen onrealistische kijk en een fluisterende toon, maar oprechte en liefdevolle begeleiding en steun op maat door er echt te zijn."

"We waren er nog niet klaar voor, maar ja zijn we dat ooit?"

"Onbewust heeft de dood van mijn moeder ervoor gezorgd dat ik nu sta waar ik sta; leven in alle leuke momenten, waarbij het verdriet nooit weg is."

"Ja, ik weet het Liesje, life is a bitch… Maar ik zal nog even door moeten gaan. Ooit drinken we samen weer eens een kopje thee. Daarvoor is het nu nog te vroeg."

"Het verdriet over de altijd aanwezige eenzaamheid die ik in de ogen van mijn broer zag."

"Twee jaar geleden heb ik mijn leven omgegooid, heb ik gekozen om mijn droom na te jagen. Want één ding heb ik geleerd: ik ga niet wachten tot mijn vijfenzestigste."

''Ik heb alle seizoenen gehad zonder Anne-Marie. Dat kan ik geen plekje geven. Het gemis maakt deel uit van mijn leven.''