Skip to content

Na de uitvaart​

Er bestaat geen handleiding voor rouwen. Een verlies draag je een leven lang mee op jouw manier. Na de uitvaart begint de confrontatie. Voor alles komt een eerste keer.

Nooit meer met oma naar de kermis, nooit meer je verhaal delen met je vader, nooit meer de woorden van je partner aan het begin van de dag. Geen diploma-uitreiking waar jouw zoon had moeten staan, de schoen die leeg blijft met Sinterklaas. Stuk voor stuk keiharde en moeilijke momenten. Ook op die momenten sta ik voor je klaar. Het belangrijkste is de ruimte en tijd om je verhaal te blijven delen. Je rouwt om hetzelfde verlies, maar iedereen doet dat vanuit de eigen authenticiteit.

Sir Jamian is er voor die emotionele ondersteuning, maar ook voor praktische hulp. Na de uitvaart moet er een boel geregeld worden. Afhandeling van de administratie en belastingen, digitale nazorg, het leeghalen van een woning of het opzeggen van abonnementen en verzekeringen. Allemaal zaken waar jullie op dat moment misschien niet mee bezig willen zijn of zelfs nooit mee in aanraking zijn geweest. Daarnaast komt er de zoektocht naar een urn, assieraad of gedenkmonument op het graf. Sir Jamian zorgt voor de juiste aanvulling in deze stormachtige periode.

Wat afgehandeld moet worden, wordt afgehandeld. We blikken samen terug op de uitvaart, maar ook in de weken en maanden daarna ben ik er als jullie dat willen. Nog een telefoontje, een paar keer afspreken, samen met de vriendengroep een biertje drinken of het lievelingsgerecht koken van degene die jullie hebben moeten loslaten.

Ik blijf dag en nacht bereikbaar. Voor praktische zaken, ondersteuning die bij jullie past en de juiste kanalen als er behoefte is aan extra deskundige hulp. Zo lang mooie herinneringen maar worden gekoesterd en de naam van jullie held genoemd blijft worden.