Skip to content

Wateruitvaart

De schoonheid van afscheid nemen kent geen grenzen. Met trots werk ik samen met Iede van Iede Hoorn Uitvaartzorg. We hebben onze krachten gebundeld om wateruitvaarten in Haarlem en omgeving vorm te kunnen geven. Het ondersteunen bij deze prachtige manier van afscheid nemen doen wij altijd samen. Een manier om als directe naasten de overledene echt uit te varen. Vanaf diverse aanmeerplaatsen is het mogelijk om door Haarlem, Spaarndam en/of Heemstede te varen naar een begraafplaats of crematorium. Ook is het prachtig wanneer er een thuisopbaring mogelijk is in een woonhuis aan het water. Dan kan vanaf de woning degene die moet worden losgelaten aan boord worden gedragen. Rederij Haerlem maakt het mogelijk om gezamenlijk de laatste momenten te beleven, herinneringen te delen en in alle rust emoties betekenis te geven. De rederij biedt alle mogelijkheden omtrent catering, muziek en fotopresentaties aan boord. Misschien vinden jullie het extra bijzonder om als laatste persoonlijke afscheid livemuziek op de boot te hebben.

Een uitvaart te water is bijvoorbeeld mogelijk bij Algemene Begraafplaats Herfstlaan te Heemstede. Er kan bijvoorbeeld opgestapt worden bij de Haven van Heemstede (Zwaaihaven) of bij Zorglocatie Spaar en Hout. Het prachtige initiatief van een aanlegsteiger heeft ervoor gezorgd dat de boot direct kan aanmeren bij de Begraafplaats, waarna gebruik kan worden gemaakt van de faciliteiten die aanwezig zijn.

Daarnaast is het mogelijk om aan te meren bij de Kolksluis te Spaarndam. Vanaf daar is het mogelijk om met rouwvervoer naar keuze de route te vervolgen naar Begraafplaats Akendam, Begraafplaats St. Jozef, Algemene Begraafplaats KleverlaanCrematorium Yarden of Afscheidshuis en Crematorium Sterrenheuvel te Haarlem.

De boot kan ook aanmeren bij diverse locaties in de omgeving voor een afscheidsplechtigheid en | of samenzijn. Denk hierbij aan Slot HeemstedeTheehuis Cruquius, Restaurant Zuidam of Frisk aan het Spaarne. De mogelijkheden gaan verder dan ooit tevoren en kunnen altijd worden besproken; neem daarvoor contact op met Sir Jamian.

Bekijk ook de video en het nieuwsbericht van NH Nieuws en het artikel van het Haarlems Dagblad over de wateruitvaarten.

De laatste weerspiegelingen in het water; de laatste momenten in de stroming.